Вести

Конференција за новинаре одржана 31.10.2015.

У петак 31.10.2015. године у страначкој просторији општинског одбора СНС Босилеград одржана је конфернција за медије. Поред представника локалног радио Босилеграда, кнференцији су присуствовали новинари Б92, „Ало“ новина и других медија. Представљен је Босилеградски општински одбор. Председница одбора, Невенка Костадинова говорила је о потреби увођења привремених мера у Босилеграду, због непоштовања закона, доношења одлука о неизвршењу судских одлука, растућег криминала и корупције, кршења демократије и људких права, урушавања привреде и све већег сиромаштва.
О.О. СНС Босилеград сматра да на следећим локланим изборима све политичке опције у Босилеграду треба да имају једнаке услове за политичку борбу, а не да као до сада општинско руководство корисити општинске ресурсе и привилегије како би задржало власт у општини.
На конференцији су присуствовали и подпредседници О.О. СНС Босилеград, Глигор Глигоров, Стефан Костов, Игор Борисов као и секретар Далибор Георгијев.
У другом делу конференције приказана је видео презентација „Босилеград некад и сад“ где су приказане све недовршене инвенстиције садашњег локалног руководства. Руководство општине Босилеград годинама ништа не предузима како би се ти објекти завршили и ставили у употребу. Приказане су и некадашње друштвене фирме које нису приватизоване као и оне фирме где приватизација није успешно спроведена. Представљене су и успешне приватне фирме које опстају у овим тешким условима.
После конференције новинари су одведену у ромску махалу Лалош да се упознају са катастрофално лошим условима за живот. Локално општинско руководство годинама ништа не предузима како би људи у овом насељу имали бар елемнтарне услове за живот.
Након тога новинари су одведени да виде објекте који нису приватизовани, као и недовршене објекте локалне самоуправе.